Mantolama Nedir Nasıl Yapılmalı

Mantolama nedir? Binaları sıcak hava ve soğuk hava akımlarına karşı korumak için yalıtım malzemeleri ile kaplanması olarak tanımlayabiliriz.

Bina mantolama'da genel amaç mantolama yapılan yapının sıcak veya soğuk havalarda dışarıdaki sıcak ve soğuk havanın bina dış duvarı,kiriş ayrımları,kolon gibi yaşam alanı içersindeki ısı dengesini sağlamak,ortam ısısı üzerinde olumsuz etkileri ortadan kaldırmak.Soğuk havalarda ısı kayıplarını önlemek,oda ısı kaybının önlenmesi,sıcak havalarda sıcak hava akımını engellemesi için eps,taşyünü gibi mantolama malzemeleri kullanılarak yapılan uygulamalar ile bina dış ve iç cephe kaplama işlemlerine mantolama denir.

Mantolama nasıl yapılır?

1) Mantolama yapilacak binaya ilk iş önce iskele kurulur.Mantolama yapılacak çalışma ortamı ve çevre güvenliği sağlanır.Mantolama alanı güvenlik önlemleri alındıktan sonra bina yüzeyi projeye uygun lehvalar yerleştirme yapılmadan önce kazınarak levhalarin mantolama yapilacak yüzeye pürüzsüz bir şekilde monte edilebilmesi için zımparalama işlemi yapılmalıdır.

Mantolama iskele kurulumu

2) Zımparalama işleminde sonra bina dış yüzeyindeki dökülmüş alanların tamiratı dolgu vb yapılır.

Mantolama yüzey tamirat

3) Yüzey Tamiratı yapılan alanların kurumasına müteakip,projede kullanılacak yalıtım malzemesi EPS strafor köpük yüzeye yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir.

Mantolama levhası yapıştırma

4) ısı yalıtım malzemeleri yapıştırma işlemi akabinde ağ file uygulaması yapılır.

5) Mantolama projesinde kullanılacak kaplama işlemlerine geçilir.

Mantolama nasıl yapılmalıdır?

İyi bir mantolama nasıl yapılır?

Binanıza dış cephe mantolama yaptırırken hava ve mevsim şartlarını muhakkak takip etmelisiniz,bina mantolama için en uygun ay haziran ayıdır yağmur veya çok sıcak hava olayları yaşanmadığı için Haziran ayı mantolama hizmeti almak için idealdir.

Mantolama Nasıl Yapılır Hazırlık Süreci

  1. Mantolama yapilacak binaya işe başlamadan önce bina camları ve yapı elemanları kir ve tozlanmaya karşı koruma altına alınmalıdır.
  2. Dış Cephe Mantolama Malzemeleri yapıştırma işlemi yapılacak bina yüzeyi pürüzsüz temiz ve kuru olmalıdır.
  3. Mantolama projesinde nem küf vb olayların yaşanmaması için tabandan yukarıya doğru drenaj işlemleri yapılmış olmalıdır.
  4. Mantolama yapılacak bina dış yüzeyindeki aşağı, yukarı,sağa sola doğru giden tüm boru tel kablo vb şeyleri sağlam mantolama olması için mantolama alanı dışında toplanması gerekir.
  5. Mantolama projesinde kullanılacak malzemeler ölçülerine göre hazırlanır.

Mantolama Süreci

  1. Mantolama için ölçülere göre mantolama lehvaları kesilir.
  2. Mantolama alanlarına projede kullanılacak yalıtım malzemesi yapıştırma işlemleri gerçekleştirilir.Yapıştırma işlerinin sağlıklı olması için yüzey pürüzsüz olmalı
  3. Yapıştırılma islemi bitiminden sonra metre kareye göre veya mantolama yapılan projeye göre 6 ile 8 adet 0.10 cm dübel uygulamasi yapilir
  4. Straforun yapıştırma işleminde sonra ağ file uygulaması yapılır.
  5. Dübelleme işlemi sonrası elyaf karisimli ag file uygulamasi yapılır
  6. Ağ file işlemeleri bitiminde 1.5 mm dekoratif siva uygulamasi yapilir.
  7. Dekoratif sıva bittikten sonra üzerine dış cephe silikonlu astar kullanılır.
  8. Astar işlemeleri sonrası dış cephe sılikon boya uygulanır.Bina Mantolama işlemi bitmiş olur.

Mantolama Fiyatları

Mantolama fiyatları için projenin büyüklüğü küçüklüğü belirleyicidir,mantolama fiyatı binalarda kat ve daire sayısı üzerinde en boy olarak metre hesabı olarak yapılmaktadır.Projede kullanılacak malzeme kalitesi mantolama fiyatı üzerinde belirleyici bir rol oynar.

Mantolama Fiyatları Nasıl Belirlenir ?

Mantolama fiyatları belirlenirken bina,site,kat sayısı ve daire ve metrekare alanı hesaplanır.Projeye uygun veya projeye özel mantolama malzemeleri seçimi mantolama fiyatıları etkiler.

Mantolama fiyatları,izolasyon ve mantolama firmaları arasında değişkenlik gösterebili, bir çok mantolama firması sadece tabeladan ibarettir,belli bir yeri bulunmayan bu mantolama firmaları çevreden iş alarak,işi götürü usulü ile başka bir mantolama firmasına yaptirabilir bu gibi durumlarda işçilikden anlamadıkları için mantolama fiyatları konusunda tutarsızlık yaşayabilirsiniz,bina mantolama yaptırırken mutlaka yerleşik bir firmadan resmi izinleri olan ve vergisini bu iş dalında ödeyen mantolama firması tercihinde bulunmanız alacağınız mantolama fiyat teklifini daha sağlıklı hale getiricektir.

1) Proje büyüklüğü

Dış Cephe Mantolama fiyatları belirlenirken Öncelikle projenin cephe sayıları belirlenir. En ve boy ölçülür en boy kat sayısına bakılır metre olarak baz alınır.Balkonlar ve pencereler hesaplamaya dahil edilmez.

2) Mantolama Malzemesi

Dış Cephe Mantolama fiyatları için projede kullanılacak malzeme kalitesi mantolama fiyatlarına etki edecektir.

Mantolama işinin sağlıklı olması için kaliteli mantolama malzemeleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Dış Cephe Mantolama Faydaları

Dış Cephe Mantolama binalarda deforme ve aşınmaları ortadan kaldırır.Binanin yeni gibi görünmesini sağlar.

Mantolama yapılmış binalarda odalarda rutubet olmaz,yapılan dış cephe mantolama sayesinde küflenme sorunları yaşanmaz.

Dış Cephe Mantolama ile birlikte binanın görünümü değişir.

Mantolama Fiyat Teklifi Alın

Mantolama nedir nasıl yapılır?

Mantolama binaların soğuk ve sıcak dengesini belirli bir ölçüde tutulması için mantolama malzemeleri ile kaplanması işlemidir.

Kaç çeşit mantolama var?

Mantolama çeşitleri dış cephe mantolama ve iç cephe mantolama olarak iki şekilde yapılmaktadır.

Dış Cephe Mantolama da binanın dış yüzeyi

İç cephe mantolama da bina iç duvarı ve iç yapı bileşenleri yapılmaktadır.

Mantolama yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Mantolama yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay mantolama'da kullanılacak mantolama malzemeleri kalitesi ve işçilik garantisidir.